Fonksiyonel Gıdalar Dersi Sunumları Başladı

FONKSİYONEL GIDALAR DERSİ ÖĞRENCİ SUNUMLARI - MESİR MACUNU

2017-2018 Bahar döneminde fonksiyonel gıdalar dersini alan öğrencilerin bu yılki sunumları yöresel lezzetler üzerine kurgulanıyor. Öğrenciler kendi yörelerine ait meşhur yiyecekleri, sağlıklı ve faydalı hale dönüştürerek fonksiyonel gıda çerçevesinde sunum yapıyorlar.

Manisa ilimizle özdeşleşmiş olan Mesir Macunu ile ilgili yapılan sunum, kültürel bir şova dönüştürüldü. Derste yöresel kıyafetler giyen öğrencilerimiz, geleneksel olarak her yıl nevruz kutlamalarında yapıldığı gibi mesir macunu dağıtımını da sembolik olarak konferans salonumuzda gerçekleştirdiler.

Mesir Macunu Sunumunu Yapan Öğrencilerimiz:

Deniz ÇELİK
Hande GÜMÜŞ
Büşra KARAHAN
Ebru DEMİR
Sena GÜNSÜR

Mesir Macunu sunumu yapan öğrencilerimiz haberimiz için şu açıklamayı yaptılar:

“Yöresel gıdaları fonksiyonel gıdaya dönüştürerek sağlığa faydalı bir hale getirmek için beş yüz yıllık bir tarihi olan Manisa Mesir Macununu festival haftasında yapmaya karar verdik. Çeşitli kaynaklardan araştırarak tarihini, bulunuşunu, nasıl yapıldığını öğrendik. Manisa Saruhanlı ‘ya giderek Mesir Macunu Fabrikasında röportaj yaptık. Manisa Sultan Camii'nde Mesir Macununun tarihi hakkında bilgi verdik. 41 çeşit baharatı karıştırıp öğüterek Mesir Macununu yaparak sunumu  tamamladık.”

Etkinlik Detayları
Etkinlik Tarihleri 17 Mart 2018, Cumartesi    |    Saat :11:29
Etkinlik Yeri Konferans Salonu
Etkinlik Türü Eğitim
Etkinlik Sahibi T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
10 Nisan 2018, Salı / 233 defa okundu.