Bir Kitap Bir Çocuk, Bir Çocuk Bin Umut!

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü 2. Sınıf öğrencileri üniversite eğitimin sadece derslerden ibaret olmadığını kanıtlayarak çok güzel bir proje imza attılar. Bir defter, bir silgi, bir kalem de bizden diyerek başlattıkları kampanya ile Altıntaş İlçesi Sevdiğin Köyü İlköğretim öğrencilerinin ihtiyacı olacak birçok malzemeyi  sağlamayı başardılar.  DPÜ Altıntaş Meslek Yüksekokulu'nda açtıkları yardım standı ile öğrencilerden ilköğretim öğrencilerine ulaştırmak üzere kalem, silgi, kitap gibi eğitim araç-gereçleri topladılar.

Aynı zamanda Altıntaş esnaflarından ve Altıntaş Belediye Başkanı Sayın Ferit Karabulut tarafından sağlanan maddi destekler ile 100 tane öğrenciye resim defteri, normal defter, kalem, silgi ve kalem tıraştan oluşan hediye paketi; birçok hikâye kitabı ve boyama kitabı;6 tane futbol, 4 tane basketbol ve 4 tane voleybol topu; her öğrenciye çikolata ve meyve suyu gibi birçok hediye aldılar. Alınan bu hediyeler 3 Mayıs 2016 Tarihinde Sevdiğin Köyü İlk ve Orta Öğretim Okuluna öğrencilere dağıttılar.

Okul ziyaretinin Miraç Kandili gibi güzel ve anlamlı bir günde olması yapılan etkinliğin anlamı ile bütünleşerek karşılıksız iyilik yapmanın insanları ne kadar mutlu ettiğini bir kez daha göstermiştir.

Sevdiğin Köyü İlk ve Orta Öğretim Okulu Müdürü ve Öğretmenleri tarafından çok iyi bir şekilde karışılandılar ve tek tek tüm sınıflara girerek öğrencilerle vakit geçirdiler. Okul yönetimi tarafından 21 Mayıs 2016 Pazartesi günü düzenlenecek olan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim şenliğine davet edildiler.

Okul gezimiz sırasında duvardaki bir yazı çok dikkatlerini çekti. Tabi ki fotoğraf çekilmeyi çok sevdikleri için bu fırsat kaçmaz diyerek bir hatıra fotoğrafı da almayı ihmal etmediler :)

Yaptıkları bu sorumlu davranış ile çocuklarımızı sevindirip onlara abi ve abla olan öğrencilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Gelecek sizin eseriniz olacaktır.

Etkinlik Tarihleri 14 Mayıs 2016, Cumartesi    |    Saat :09:00 - 17:00
Etkinlik Yeri Altıntaş İlçesi Sevdiğin Köyü İlköğretim Okulu
Etkinlik Türü Diğer Etkinlikler
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
30 Mayıs 2016, Pazartesi / 367 defa okundu.