“Sürdürülebilir Vatandaşlık” Konulu Panel

ALTINTAŞ MESLEK YÜKSEKOKULUNDA “SÜRDÜRÜLEBİLİR VATANDAŞLIK” KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Altıntaş MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Turgay İPEK ile birlikte, Sürdürülebilirlik kavramının çeşitli yönlerini ele alan bir panel düzenledi. Panele yüksekokulumuzun çeşitli bölümlerinden öğrencileri ile öğretim elemanları katıldı.

Sürdürülebilirlik kavramının tanımı ve tarihçesi, çevresel sürdürülebilirlik kapsamında çöp ve geri dönüşümün önemi, sürdürülebilir tüketim önerileri ve sürdürülebilirlik için eğitim başlıkları öne çıkan konular arasındaydı. Panelde ayrıca 1992 yılında, Rio de Janerio’da yapılan BM Dünya Zirvesinde, 12 yaşındaki Kanadalı kız çocuğu Severn SUZUKİ’nin yaptığı 6 dakikalık konuşma, Türkçe altyazılı olarak izletildi. Son bölümde öğrencilerimizden gelen sorular ve görüşler değerlendirildi.

Etkinlik Tarihleri 12 Mayıs 2016, Perşembe    |    Saat :13:00 - 17:00
Etkinlik Yeri Altıntaş MYO Konferans Salonu
Etkinlik Türü Panel
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
30 Mayıs 2016, Pazartesi / 474 defa okundu.