S.S.S.

SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

1. Stajımı nerelerde yapabilirim?

Cevap: Programınızla ilgili kamu kuru/kuruluşlarında ve özel işletmelerde yapabilirsiniz. Bu konuda danışmanınızla görüşerek, bilgi alabilirsiniz.

2. Staj süresi 30 işgünü ancak ben daha fazla süre staj yapmak istiyorum, yapabilir miyim?

Cevap: Stajınızın mevzuat gereği yalnızca 30 günlük kısmında SGK prim ödemesi okul tarafından karşılanmaktadır. 30 günü aşması durumunda, prim ödemesi yapılmamaktadır.

3. Gerekli başvuru işlemlerini yapmadım. Dolayısıyla okul SGK işe giriş bildirgesini oluşturmadı. Stajımın durumu hakkında bilgi alabilir miyim?

Cevap: SGK’ ya işe giriş bildirgesi yapılmadan gerçekleştirilen stajlar geçersizdir.

4. SGK Bildirimini için 10 günlük süreye dikkat etmem neden önemlidir?

Cevap: SGK’ ya bildirimi yapabilmek için gerekli bir süredir, öğrencilerimizin staj başlangıç ve bitiş tarihleri SGK’ ya bildirilir ve takip edilir. Yanlış bildirimler, bildirim sahibi açısından bağlayıcıdır ve hukuki-cezai yaptırımları vardır.

5. Yaz Okulunda ders alacağım, stajımı nasıl ve hangi zamanlarda yapabilirim?

Cevap: Stajınızı ister yaz okulu öncesi, ister yaz okulu sonrasında yapabilirsiniz. Bunun için akademik takvimi inceleyiniz.

6. Yaz Okulunda ders almayacağım, stajımı nasıl ve hangi zamanlarda yapabilirim?

Cevap: Stajınızı, akademik takvime uygun olacak şekilde, yaz döneminde sizin ve staj yerinizin uygun bulduğu tarihlerde yapabilirsiniz.

7. Staj defterini ne zaman teslim etmeliyim?

Cevap: Staj defteri teslim tarihi, eğitim-öğretim döneminin başlamasından itibaren ilk dört haftadır. İlan edilen süre içinde teslim edilmeyen defterler değerlendirilmeye alınmaz.

8. Staja hastalık vb. nedenlerle ara vermek zorunda kaldım. Ne yapmalıyım?

Cevap: Her ne sebeple olursa olsun, staja gitmediğiniz zaman en kısa sürede okula (Mehmet Ali Bey’e) haber vermelisiniz. Staja gitmediğiniz gün kadar, staj süresinin sonuna eklemelisiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2024, Pazartesi