Altıntaş MYO - Mardin ve Şanlıurfa Gezisi

ALTINTAŞ’TAN MARDİN’E GÖNÜL ELÇİLERİ

Altıntaş Meslek Yüksekokulundan sosyal etkinlikler kapsamında, Altıntaş Kaymakamı Sayın Musa Kazım ÇELİK ve Altıntaş Belediye Başkanı Sayın Ferit KARABULUT’un destekleriyle Mardin ve Şanlıurfa gezisi düzenlendi. Meslek yüksekokulumuz idaresi ve öğrencilerinin dış paydaşlarımızla dönem içerisinde kurdukları düzenli ve sağlıklı iletişim çabaları sayesinde, katılan öğrencilerimizin hafızalarına kazınacak bir gezi programı daha hayata geçmiş oldu.

Mardin ve Şanlıurfa gezisi kapsamında 16 Nisan 2018 Pazartesi günü Altıntaş Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR ve Öğr. Gör. Turgay İPEK, beraberlerinden öğrencilerimizin yer aldığı 33 kişilik bir kafile ile yola çıktılar.

Mardin ve Şanlıurfa gezisinin üç gün sürdü ve iki gece Mardin’de kamuya ait misafirhanelerde konaklandı. Öğrencilerimiz Artuklu Kaymakamlığının sağladığı rehberlik hizmeti sayesinde Mardin ve ilçelerinin yüzyıllardır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi ve turistik bölgelerini gezip görme imkânına kavuştular. Mardin’de gezilen yerler:

• Eski Mardin
  • Hasankeyf
  • Beyazsu
  • Deyrul-Zafaran Manastırı
  • Midyat Konukevi
  • Dara Harabelerini

Dönüş yolculuğunda ise Şanlıurfa’da Balıklı Göl ve Mevlid-İ Halil (Dergâh) Camii Ve Mağarası (Hz. İbrahim’İn Doğduğu Makam) gezildi.

Gezi kafilemizi Altıntaş merkezden uğurlayan Sayın Kaymakamımız Musa Kazım ÇELİK ve Sayın Belediye Başkanımız Ferit KARABULUT öğrencilerimize; “Altıntaş’tan Mardin’e gönül elçisi olarak gidiyorsunuz.” Şeklinde hitap ettiler ve yolculuk için iyi dileklerini ifade ettiler. Mardin gezimiz ulusal ve yerel basının internet sayfalarında “Altıntaş’tan Mardin’e Gönül Elçileri” başlığıyla yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, Cuma