733. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri

DPÜ Altıntaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Sinan Kılıçoğulları, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Meryem Uslu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erkan Çakır, Öğr. Gör. Yusuf Kolcu, Öğr. Gör. Turgay İpek ve Altıntaş Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan bir gurup “733. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri ”ne katıldı.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin Ninesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi Devlet Ana olarak bilinen ve 731 yıldan buyana Çarşamba köyünde yapılan anma ve göç şenlikleri Çarşamba köyünde Hayme ananın türbesinde Kuran-ı Kerim ve Mevlit okunmasıyla başlayan törenler daha sonra tören alanında devam etti.

Şenlikler Orhan Hakalmaz konseri ile başladı ve devamında yöresel folklor gösterileri, kılıç kalkan oyunları, atlı okçuluk gösterileri ve Mehteran takımı ile devam etti.

ŞENLİKTEN KARELER,

Son Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, Çarşamba