Dumlupınar Şehitlik Gezisi

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının ilk gezisi Altıntaş Belediye Başkanlığı ve Altıntaş Meslek Yüksekokulunun ortak organizasyonu şeklinde gerçekleştirildi. 18 Ekim Perşembe günü, kurtuluşun sembolü olan şehrimizin büyük mücadelelere ve zaferlere sahne olmuş toprakları 150 öğrenciyle ziyaret edildi. Okulumuzun akademik personelinin de katıldığı gezi programında Altıntaş Belediye Başkanı Sayın Ferit KARABULUT geziye bizzat katılarak, öğrencilerimize bölge hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Gezi programı kapsamında;

• Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği
  • Dumlupınar Müzesi
  • Atatürk Karargâh Evi
  • Dumlupınar Şehitliği
  • Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı ve
  • Zafer Anıtı ziyaret edildi.

Öğrencilerimize turumuzun çeşitli aşamalarında, Öğretim Görevlisi Ömer KARAKAŞ hocamız, bölgenin Milli Mücadeledeki yeri ve önemi hakkında sunumlar yaptı. Şehitlik ziyaretleri sırasında öğrencilerimiz şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okudular.

Ülkemizin dört bir yanından yüksekokulumuza yerleşen öğrencilerimizin birçoğunun ilk defa Dumlupınar Şehitliğine geliyor olması, gezimizi daha da anlamlı bir hale getirdi. Öğrencilerimiz gezi boyunca hatıra fotoğrafları çekildiler. Gezimizin son aşamasında Altıntaş Belediyesi öğrencilerimize öğle yemeği olarak kumanya dağıttı. Altıntaş Belediye Başkanımız Sayın Ferit KARABULUT’a katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği

Dumlupınar Müzesi ve Atatürk Karargah Evi

Dumlupınar Şehitliği

Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı

Zafer Anıtı

Etkinlik Tarihleri 18 Ekim 2018, Perşembe    |    Saat :09:30 - 16:00
Etkinlik Yeri Dumlupınar Şehitliği
Etkinlik Türü Gezi
Etkinlik Sahibi T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Konuşmacılar Altıntaş Belediye Başkanı Ferit KARABULUT, Öğretim Görevlisi Ömer KARAKAŞ
22 Ekim 2018, Pazartesi / 74 defa okundu.