Altıntaş Myo‘da 27 Mayıs Darbesi ve Yansımaları Paneli

Altıntaş Myo‘da 27 Mayıs Darbesi ve Yansımaları Paneli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, AltıntaÅŸ Meslek Yüksekokulunda Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu DeÄŸerli ve Dr. ÖÄŸr. Üyesi Naim Sönmez’in konuÅŸmacı olduÄŸu 27 Mayıs Darbesi ve Yansımaları: Dün, Bugün ve Yarın baÅŸlıklı panel düzenlendi.

Atatürk Ä°lke ve Ä°nkılapları AraÅŸtırma Merkezimiz tarafından AltıntaÅŸ Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan’ın moderatörlüÄŸünde düzenlenen panel, meslek yüksekokulu müdürü ÖÄŸr. Gör. Ahmet Sinan KılıçoÄŸulları, öÄŸretim üyeleri, idari personeli ve öÄŸrencilerinin katılımları ile gerçekleÅŸtirildi.

Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu DeÄŸerli, ‘Adnan Menderes ve Kütahya’ baÅŸlıklı sunumunda, Kütahya’nın Adnan Menderes’in hayatındaki yerine deÄŸindi. Prof. Dr. Sarıkoyuncu DeÄŸerli, KurtuluÅŸ Savaşı’nda Dumlupınar’da gazi olmasından Kütahya milletvekilliÄŸine, Kütahya’daki devlet yatırımlarına öncü olmasına ve sonunda 27 Mayıs darbesi sonrasında geziye çıkmış olduÄŸu Kütahya’da yakalanmasına uzanan süreçte BaÅŸbakan Adnan Menderes ile Kütahya’nın bütünleÅŸtiÄŸine vurgu yaptı. 

27 Mayıs Darbesi Depremi ve Artçı Sarsıntılarından Üç Örnek baÅŸlıklı sunumuyla katılımcılara hitap eden Dr. ÖÄŸr. Üyesi Naim Sönmez ise darbe sonrası kurulmaya çalışılan düzendeki aksaklıklara örnek teÅŸkil eden hususlara dikkate çekerek 27 Mayıs darbesinin yansımalarına iÅŸaret etti. Dr. ÖÄŸr. Üyesi Sönmez, 27 Mayıs darbesinin sadece o günlerde yaÅŸanan elim bir hadise olarak geçiÅŸtirilmemesi gerektiÄŸini, aksine bunun sonraki yıllarda demokratik teamüllere zarar veren çok boyutlu ve uzun vadeli neticeleri olduÄŸunu kaydetti. 

Programın sonunda, panelin moderatörlüÄŸünü üstlenen Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan ise, tarihte kurulmuÅŸ Türk devletlerinde devlet ve halk birlikteliÄŸinin önemine vurgu yaparak 27 Mayıs darbesinin bu birlikteliÄŸe indirilmiÅŸ bir darbe olduÄŸu üzerinde durdu ve demokratik teamüllerin Türk tarihinin ayrılmaz bir parçası olduÄŸuna iliÅŸkin bazı örnekler vererek paneli sonlandırdı. 

ÖÄŸrencilerimizden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Düzenlenen panelle ilgili bir mesaj yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “27 Mayıs, milletin seçimle iÅŸ başına getirdiÄŸi iktidarın sandık dışı yollarla indirildiÄŸi demokrasi tarihimizde kara leke olarak kalan acı bir gündür. Milletin iradesine tahammülü olmayanlar, milletin sesine kulak tıkayanlar demokrasimize tamiri uzun yıllar mümkün olmayan zararlar vermiÅŸlerdir. Ancak Türk milleti, darbecilerin hayallerine hiçbir zaman destek vermemiÅŸ, millî iradeye yapılan saygısızlığı hiçbir zaman unutmamıştır. O günlerin yeniden yaÅŸanmaması, gençlerimizin demokrasiye sıkı sıkıya baÄŸlı bireyler olması için bu etkinliklerin düzenlenmesini çok önemli buluyorum. Konferansa katılarak öÄŸrencilerimizi aydınlatan öÄŸretim üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2024, Çarşamba