Genel Bilgiler

Neden Altıntaş Meslek Yüksek Okulu?

T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulu hızla gelişen ve öğrencilerine en iyi hizmeti verme gayreti içersinde olan bir meslek yüksekokuludur.

Meslek Yüksekokulumuz kullanımı T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesine ait 500 dönüm arazi üzerinde bulunan 1500 m² kapalı alanda tek katlı binada eğitim vermektedir. Meslek Yüksekokulunun, çevresindeki illere yakın olması, eğitim gören öğrenciler için önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 5 program ile günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli insan gücünün yetiştirilmesini amaç edinmiştir. Meslek Yüksek Okulumuzda Laboratuvar Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Posta Hizmetleri, Nüfus ve Vatandaşlık programlarında 15 akademik personel ve 4 idari personel hizmet vermektedir. Meslek yüksekokulumuzda yürütülen çeşitli projelerle ile sadece eğitim değil aynı zamanda bilimsel araştırmalarıyla da öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Okulumuz personeli öğrencilerimize birebir ve güler yüzle hizmet vermekte aynı zamanda öğrencilerimizin sorunlarına hızlı çözüm üretebilmektedir. Dönem içinde öğrencilerle yapılan anketler sayesinde verdiğimiz eğitim hizmetini daha iyi ve kaliteli hale getirmeye çalışmaktayız.

Akademik ve idari personel olarak sizlere kaliteli hizmet vermeye hazırız. T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Altıntaş Meslek Yüksekokulu olarak bölümlerimizi ön sıralarda tercih etmenizi istiyoruz.

Hayatta başarılar dileğiyle...

*Altıntaş Meslek Yüksekokulu Personeli

BÖLÜMLERİMİZ

Posta Hizmetleri
Nüfus ve Vatandaşlık
Gıda Teknolojisi
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
Laboratuvar Teknolojisi

Ulaşım

Altıntaş Meslek Yüksekokulu yerleşkesi ilçe merkezine 3 Km. mesafede 500.000 m2 alan üzerinde yer almaktadır. Bu yönüyle yüksekokulumuz şehir merkezinden uzak, doğayla iç içe mimari yapılarıyla rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı sağlamaktadır. İlçe merkezi ve öğrenci yurtları ile yüksekokul arasında düzenli ulaşım olanakları hizmet vermektedir. Aynı zamanda Altıntaş İlçesi şehirlerarası ulaşım olanakları bakımından avantajlı bir konuma sahiptir. Kütahya il merkezine 45 Km, Afyon 60 Km, Uşak il merkezine 70 Km. mesafede yer alan ilçemize başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Manisa gibi çevre illerden doğrudan şehirlerarası ulaşım mümkün olmaktadır.

Hava yolu ile gelmek isteyen öğrenciler için Altıntaş İlçesi sınırları içerisinde ve meslek yüksek okulumuza 3 km mesafede bir havalimanı yer almaktadır. 29 Ekim 2012 tarihi itibari ile faaliyete geçmiş olan, Zafer Havalimanı yıllık 1 milyon yolcu taşıma hedefi ile Türkiye’nin her yerine uçuş olanakları sağlamaktadır.

Demiryolu ile gelmek isteyen öğrenciler için Kütahya ile Türkiye’nin her yerine demiryolu bağlantısı vardır. Ankara-Kütahya arası Yüksek Hızlı Tren bağlantısı ile 2 saat 45 dakikada Kütahya’ya ulaşabilmektedirler.

Karayolu ile gelmek isteyen öğrenciler için Türkiye’nin her yerinden saat başı Kütahya’ya otobüs seferleri bulunmaktadır. Ayrıca ilçemizden Türkiye’nin her yerine otobüs seferleri de yapılmaktadır.

Kütahya-Eskişehir 70 Km (1 buçuk saat)

Kütahya-Ankara 312 Km (Hızlı tren bağlantısı ile 2 saat 45 dakikadır.)

Kütahya-İstanbul 353 km (Demiryolu bağlantısı mevcuttur.)

Altıntaş-Afyon 60 Km

Altıntaş-Uşak 70 Km

Altıntaş-İzmir 310 Km

Altıntaş-Antalya 340 Km

Altıntaş-Kütahya ve Kütahya-Altıntaş arası her saat düzenli olarak sefer yapılmaktadır.

Altıntaş Meslek Yüksek Okuluna Kütahya'dan ulaşım için Altıntaş Otobüs Kooperatifi her saat Kütahya-Altıntaş, Altıntaş-Kütahya olmak üzere sefer düzenlemektedir.

Tel: 0274 226 00 40 (Kütahya)

Tel: 0274 311 21 36 (Altıntaş)

Sosyal ve Kültürel İmkânlar

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde her türlü etkinlik ve sosyal faaliyetler blunmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz içerisinde 1 adet kantin, 1 adet kütüphane, 1 adet 220 kişilik amfi, 1 adet internet erişim merkezi yer almaktadır. 2 adet pinpon masası ile öğrenciler ders arasında eğlenceli vakit geçirebilmektedirler. Burada öğrenciler gün içinde takip etmek istedikleri ekonomiye veya çeşitli alanlara yönelik programları takip edebilmektedirler.

Yüksekokulumuzda düzenli olarak, öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sosyal - kültürel - bilimsel etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz için hafta sonları, mesleki eğitim programlarımızla paralel alanlarda kurs - seminer - sertifika programları düzenlenmektedir.

Yemekhaneler

Okulumuz bünyesinde yemekhane bulunmakta ve bu yemekhane içerisinde her gün öğrencilere yemek verilmektedir.

Spor Merkezleri

Meslek Yüksekokulumuzda 1 adet futbol halı saha ve 1 adet basketbol sahası bulunmaktadır. Altıntaş ilçemizde ise 1 adet kapalı futbol halı saha ile 1 adet kapalı spor salonu bulunmaktadır. Öğrenciler gün boyunca spor faaliyetlerini yerine getirebilmektedirler.

Barınma İmkânları

Yüksekokulumuz öğrencileri için Altıntaş ilçesi barınma imkânları bakımından zorluk yaşanmayan ender yerleşim birimlerinden birisidir. İlçemizde hem kız hem erkek öğrenciler için yeterli seviyede öğrenci yurtları bulunmaktadır. Öğrenci yurtları dışında ev kiralamak isteyen öğrencilerimiz de , özellikle TOKİ tarafından inşa edilen ve Altıntaşlı vatandaşlarımıza ait dairelerden kiralık ev bulabilmektedirler.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, Perşembe