Altıntaş Meslek Yüksekokulundan Dumlupınar Gezisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulu 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk gezisini Dumlupınar ilçesine düzenlendi.

Kuruluşun ve kurtuluşun sembolü olan Dumlupınar ilçemizin, büyük mücadelelere ve zaferlere sahne olmuş toprakları 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerimizle birlikte ziyaret edildi. Okulumuzun akademik personelinin de katıldığı gezi programında Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu da geziye katılarak öğrencilerimizle fotoğraf çektirdi.

Gezi programı kapsamında;

• Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği

• Dumlupınar Müzesi

• Atatürk Karargâh Evi

• Dumlupınar Şehitliği

• Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı

• Zafer Anıtı ve

• Ağaçköy Şehitlikleri ziyaret edildi.

Dumlupınar Belediyesinde görev yapmakta olan rehberin bölgenin Milli Mücadele'deki yeri ve önemi hakkında sunumlar yaptığı gezide, öğrencilerimiz gezi boyunca Dumlupınar ilçesinde hatıra fotoğrafları çektirdiler. Şehitlik ziyaretleri sırasında öğrencilerimiz şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okudular. Gezimizin son aşamasında mezun öğrencilerimizden, Altıntaş Özel Arzum Yurdu ve Ecrin Otel sahibi Özay AKBULUT sponsorluğunda öğrencilerimize öğle yemeği olarak pilav ve ayran dağıtıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, Perşembe